Recorda que separar és un dels deures que tenim com a habitants de la Terra, si volem preservar-la!

Tot suma a l’hora de col·laborar amb el medi ambient. Des de casa teva, també aconseguiràs aportar el teu granet d’arena si t’animes a separar correctament les escombraries.

En el post de beneficis del reciclatge, ja vam comentar tots els aspectes positius que aporta reciclar. En aquest, ens centrarem en donar-te una sèrie de tips perquè des de casa teva puguis separar bé. Recorda que, com diu en Tomeu Penya, el envasos que no separis tu, no els reciclarà ningú.

COM HO FAIG PER SEPARAR CORRECTAMENT?

Recorda que per poder separar bé necessites tenir varis cubs d’escombraries o bosses de reciclatge a casa teva. Cada residu s’ha de tirar al contenidor que li correspon. Per fer-ho més fàcil, cada cub pot tenir bosses de colors distints, iguals als dels contenidors que trobaràs al punt verd. Per ajudar-te, et deixem la relació de color – tipus de contenidor / escombraria:

  • VERD FORT: rebuig.
  • VERD: vidre.
  • BLAU: paper i cartró.
  • GROC: envasos.

Si separes les escombraries per cubs / colors, a l’hora d’anar a reciclar al Punt Verd sabràs a quin contenidor tirar-ho ja que el color de la bossa serà del mateix color del contenidor. En el cas que al teu poble es faci la recollida selectiva, sols hauràs de treure la bossa del color que pertoqui.

Si separes bé, sentiràs que estàs fent una cosa bona pel NOSTRE planeta, el dels teus fills, éssers estimats i el de milions d’éssers vius més.