Aquest 2016 reutilitza envasos per decorar

El Nadal és, sense cap dubte, l’època en la que tots canviem la decoració de la nostra casa. El punt més positiu dels adornaments nadalencs és que les tendències no són temporals, sinó que es van acumulant i encara que cada any hi hagi alguna novetat, allò passat sempre segueix estant present. Per aquest any, apostem per adornaments fets per nosaltres mateixos amb materials reciclats. Així, mantenim la nostra consciència ecològica en aquestes dates tan especials i també passem un bon moment en família preparant-ho tot.

Comencem amb l’adornament per excel•lència, l’arbre. Aquest element no falta a cap llar, més gros, més petit, més o menys decorat, però sempre present al Nadal de tots. Compartim algunes idees:

1. Un arbre realitzat amb caixes d’ous pintades de verd en diferents tons i aferrades a una base. Quantes més caixes, més gros et pot quedar.

2. Un arbre fet amb revistes. Obris la revista per la meitat i vas doblegant les pàgines una a una fins a aconseguir una forma cònica. Una vegada has fixat la revista a la base, la pots pintar de verd i després decorar-la.

I si ets dels que ja tenen arbre, et proposem algunes suggerències per adornar-lo:

3. Ninots de neu fets amb xapes de botelles pintades de blanc.

4. Bombetes, a les que ja no puguis donar un ús, cobertes per algun tipus d’element, com poden ser estrelles o purpurina.

5. Si tens algun CD ratxat que ja no puguis usar, el pots fer trossos i anar aferrant a una bolla de plàstic transparent.

6. Per coronar l’arbre, pots fer una estrella amb pinces d’estendre la roba que ja no usis. Les aferres i pintes del color que prefereixis, blanc, daurat, etc.

Un altre adornament típic és el betlem, també pots innovar en aquest aspecte i donar-li un toc eco. Encara que sigui l’element decoratiu més tradicional, sempre pots donar-li una volta i mesclar la tradició amb la modernitat.

7. Un betlem de suro. Amb el suro de les botelles usades, un poc de tela, uns quants elements més i molta imaginació, aconsegueixes un resultat molt divertit.

8. Un betlem fet amb els pals del gelat. Vas aferrant els pals i decorant-los.

Els elements decoratius esmentats són els més populars. Però existeix una gran varietat d’adornaments que també pots adaptar amb materials reciclats, així els hi dones una altra vida. Altres exemples:

9. Ninot de neu amb tassons de plàstic blanc. Vas grapant els tassons fins a fer tires i després les vas superposant i aferrant.

10. Botelles de vidre reconvertides en Pare Noel, Rudolph i un ninot de neu. Afegeix pintura i alguns elements com cascavells i feltre.

11. Les corones són un element per decorar portes. La nostra proposta és fer-la amb anelles de les lates de refrescs. Pots pintar les anelles, afegir algun llaç, etc.

Amb aquestes propostes d’adornaments, no sols ajudes i promous la consciència ecològica, també pots estalviar diners i passar unes estones molt divertides amb la família.