Joguines fetes amb materials reciclats

 

Una bona manera d’inculcar els valors mediambientals als infants és creant amb ells joguines amb materials reciclats per posteriorment jugar-hi.

És molt important, ja des de ben petits conscienciar-nos, perquè el futur de l’ecosistema està en les nostres mans. A l’hora d’educar els més petits, es poden cercar vies que els hi resultin més atractives i dinàmiques i, com en aquest cas, que dones una segona vida a materials reciclats usant-los per fabricar joguines. Així, no sols contribueixes a millorar el medi ambient, sinó que també l’infant estarà entretingut durant la fabricació i després a l’hora de jugar.

ALGUNES IDEES DE JOGUINES

Amb aquest post volem donar-te algunes idees perquè ja puguis posar-te en marxa. Pots fabricar des de dominós a titelles passant per cotxes o frisbees. Us proposem les següents creacions:

  1. Un robot fet amb parts de plàstic d’una botella.
  2. Un avioneta amb una pinça per la roba, botons i cartró.
  3. Un cotxe fet amb un polvoritzador, taps de plàstic i xapes.
  4. Una caseta feta amb cartró.
  5. Un joc de laberint fet amb palletes i una tapa d’una capsa de sabates.

És una excel·lent manera de jugar que promou coses positives per als nens, i per la societat en general. Els principals avantatges d’utilitzar aquest tipus de materials són, com ja hem dit, el favor que li fem a la Terra, el cost zero d’aquests elements i la seva versatilitat ja que qualsevol cosa que hagis de tirar et pot inspirar.